Smink

smink
Nappali smink

A nappali sminkben általában a természetes szépséget vagyunk hivatottak kiemelni. A hangsúlyt inkább a tökéletes alapozásra fektetjük, hogy minél szebb, hibátlanabb arcbőrt érjünk el. Némileg hangsúlyozzuk a tekintetet, de semmiképp sem erős színekkel. Sok múlik az egyéniségen, hogy milyen a stílusa, a megjelenése a hétköznapok alkalmával, ennek megfelelően változhatnak a színek, de a lényeg az, hogy minél naturálisabb színekkel még tökéletesebbé varázsoljuk az arcot.
 


Alkalmi smink

Az esti, alkalmi smink a nappali sminknél látványosabb, színvilágában feltűnőbb, merészebb, mértéke szorosan összefügg a viselendő ruhával és az alkalommal is, amelyre készül, akár egy meghitt vacsoráról, bálról, színvonalas estélyről, vagy csak egy baráti összejövetelről legyen szó. Míg egy nappali smink esetében inkább a természetességre törekszünk, vagy csak a szemet, vagy szájat hangsúlyozzuk, az alkalmi sminknél hangsúlyt kaphat mindkettő, és a nappali lágyabb színeket az élénkebb, teltebb színek váltják fel. Ilyenkor használhatunk egyéb kiegészítőket is, mint például műszempilla, csillámok, kristályok.
 
Menyasszonyi smink

Az esküvő napja az egyik legfontosabb momentuma életünknek, ezért úgy gondolom, hogy számít a megfelelő előkészítés a menyasszony sminkjénél is, hiszen ezen a napon mindennek tökéletesnek kell lennie. A smink szoros összhangot alkot a hajviselettel, a ruhával, a virággal, díszítéssel és a többi kiegészítővel is. A menyasszonyi smink szerepe, hogy előtérbe helyezze az arc természetes szépségét, kihangsúlyozva annak finom nőiességét, némi ünnepélyes csillogással vegyítve, figyelembe véve a kiválasztott öltözéket mind stílusában, mind pedig színében és az adott személy karakterét. Ennek érdekében úgynevezett próbasminket végzünk, hogy a „nagy napon” minden gördülékenyen, zökkenőmentesen menjen. A próbasminken minden részletet aprólékosan megbeszélünk, megtervezünk, kidolgozunk. Együtt, közösen találjuk meg a legtökéletesebb sminket a menyasszony számára.
fignar-aniko-beauty-artist